duminică, 9 decembrie 2012

Morti pana la apus de Charlaine Harris


Morţi până la apus este prima carte din seria Vampirii Sudului, care a cunoscut deja succesul pe numeroase meridiane ale globului. Ea ne ofera un amalgam îndrăzneţ de genuri (poliţist, science-fiction, dragoste), o îmbinare de talent şi imaginaţie, umor şi suspans, mister şi erotism. Tânăra telepată Sookie Stackhouse, eroina romanului şi a întregii serii, locuieşte în Bon Temps, un orăşel aparent paşnic din Louisiana. şi tot aici, vampirul Bill face eforturi pentru a se integra în societatea oamenilor şi a fi acceptat de localnici. Din momentul în care Bill se îndrăgosteşte de Sookie, acţiunea începe să se deruleze alert şi nimic nu poate sta în calea celor doi.


„O autoare de un rar talent.” – Publishers Weekly

Titlu: Morti pana la apus
Serie: Vampirii sudului
Autoare: Charlaine Harris
Date despre autoare: CHARLAINE HARRIS (n. 1951) s-a nascut in delta fluviului Mississippi, iar in prezent traieste in sudul statului Arkansas alaturi de sotul sau, cei trei copii, trei caini si o rata. Scrie mysteries de peste douazeci  si cinci de ani. A inceput din copilarie cu poezii despre stafii, a scris piese de teatru in timpul colegiului, pentru ca acum sa figureze pe lista New York Times a celor mai bine vanduti autori.

Numar pagini: 464 
Editura: Leda
Nota: 10/10

Parerea mea: "Vampirii Sudului" este o serie fantastica, iar autoare te surprinde rand cu rand, pagina cu pagina. 
De cand l-a cunoscut pe Bill Compton, vampirul, Sookie Stackhouse incepe a descoperi supranaturalul.. si relatiile.
 Telepata face cunostiinta cu cateva crime nebunesti - incluzand-o si pe bunica sa -  care sunt doar inceputul. Criminalul a urmarit-o si pe Sookie, care a dat dovada de curaj si a rezistat.. descoperind faptasul. Dar pana aici, sunt multe de aflat, si va promit ca nu o sa regretati daca cititi volumul. ~kisses!

Citate:
 " - Ai iesit ca sa ma salvezi. Ai fost foarte curajoasa, a zis el pe un ton atat de seducator, incat, daca l-ar fi auzit, DeeAnne s-ar fi inmuiat toata in ciorapii ei rosii de nailon.
- Ei, gata, termina, i-am zis tafnoasa, revenindu-mi brusc cu picioarele pe pamant."

"Nu mai stiam ce sa cred, asa ca am pornit spre casa, unde am gasit un biletel prin care Andy Bellefleur ma anunta ca fusese trezit de pagerul sau si ca trebuise sa plece. Insa, ulterior, aveam sa aflu ca, in timp ce eram la spital, fusese si el acolo, si, din respect pentru mine, asteptase sa plec inainte de a-i pune catusele lui Jason, ca sa-l tina legat de pat."


M.

Un comentariu:

  1. Okay, deci eu am citit toată seria şi iubesc serialul <3
    Sunt de partea lui nenea Northman (nu pentru că aş fi topită după nordici, neee!)
    Ah, şi Jason e buuuun! De Sam nu mai zic!

    RăspundețiȘtergere