vineri, 17 mai 2013

'Predestinare' de P.C. Cast şi Kristin Cast

Este oare pedestinat ca dragostea să iasă învingătoare
din lupta cu însuşi întunericul?Titlu: Predestinare
Autori: P.C. Cast şi Kristin Cast
Număr de pagini:367
Editură: Litera
Notă: 10/10

Părerea mea: După moartea mamei ei, Zoey încearcă să afle cum a fost omorâtă şi din ce cauză. Aceştia află cu ajutorul lui Thanatos, din Înaltul Consiliu şi cu afinitatea morţii, că Neferet a fost de vină şi a sacrificat-o Întunericului. Kalona devine Războinicul lui Thanatos, care este la rândul ei noua Mare Preoteasă a Casei Nopţii din Tulsa. 
Câteva detalii am dat, însă voi va trebui să aflaţi picanteriile ce se întâmpla pe parcursul minunatei cărţi, scrise cu acelaşi stil adolescentin şi fantastic prezent şi în primele opt volume. Vouă cum vi s-a părut cartea? :D

Citate:
"- Aşa lucrează Întunericul. Transforma dragostea în ceva rău. 
Cuvintele lui mă luară prin surprindere...
- Stark, Întunericul nu poate transforma dragostea în nimic. Dragostea este singurul lucru care rezistă în Întuneric, dincolo de moarte şi de distrugere. Ştii asta - sau ştiai asta."

"- Îmi place când spui că am dreptate.
- Nu te obişnui cu asta. Eşti bărbat. Ai un număr limitat de "am dreptate" - alocat special pentru tine."

"- Pielea ta este atât de moale.
 Rephaim îşi trecu degetele de-a lungul liniei curbe pe care o descria spatele gol al lui Stevie Rae, minunându-se în faţa bucuriei pe care i-o aducea faptul că putea să o ţină  în braţe şi să-şi lipească trupul - trupul lui, în totalitate uman - de trupul ei.
- Îmi place că mă crezi specială, spuse Stevie Rae, zâmbindu-i timid.
- Eşti specială, replică el.M.

Un comentariu: