duminică, 5 august 2012

'Spulbera-ma' de Tahereh Mafi

 ACESTA ESTE BLESTEMUL MEU. 
ACESTA ESTE HARUL MEU.

SUNT UN MONSTRU. 
SUNT MAI MULT DECAT UMANA.

ATINGEREA MEA E LETALA.  
ATINGEREA MEA E PUTERE.

SUNT ARMA LOR.
O SA MA RAZVRATESC.


Nimeni nu stie de ce atingerea lui Juliette e fatala, dar Restauratia si-a facut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o arma.
Insa Juliette are propriile ei planuri.
Dupa o viata lipsita de libertate, ea descopera in sfarsit forta de a se razvrati pentru prima oara si de a-si gasi un viitor alaturi de cel pe care crezuse ca-l pierduse pentru totdeauna.
"Obsesiva, intensa, emanand senzualitate. Sunt invidioasa. N-am putut s-o las din mana." -LAUREN KATE

Titlu: Spulbera-ma
Autoare: Tahereh Mafi
Date despre autoare: Tahereh Mafi are 24 de ani si s-a nascut intr-un orasel din Connecticut, fiind mezina unei familii de imigranti iranieni. In prezent locuieste in districtul Orange din California. A absolvit Universitatea Soka din Aliso Viejo, California, si este cunoscatoare a opt limbi straine. A calatorit in toata lumea, petrecandu-si un semestru in Barcelona, unde a avut posibilitatea sa studieze limba spaniola.
Spulbera-ma este cartea ei de debut si primul volum din trilogia Atingerea lui Juliette. Drepturile de traducere au fost deja vandute in 20 de tari, iar studiourile Twentieth Century Fox au achizitionat drepturile de ecranizare.

Parerea mea: Volumul acesta este surprinzator, uimitor, de o frumusete infinita. M-a atras de la inceput.  Si nu numai ca ideea este geniala, ci si stilul de a scrie a autoarei. N-am putut nici eu s-o las din mana, si o recomand oricarui curios.
Emotiile prin care trece Juliette sunt nenumarate, mai ales cand afla ca unii oameni, respectiv doi, sunt imuni la atingerea ei fatala.
 Mi-a placut pentru ca desi sfarsitul suna ca un inceput al luptei impotriva Restauratiei, avea un final fericit. Iubesc cartea, si d-abia astept sa apara si volumele urmatoare. ~huuugs!

Numar de pagini: 350
Editura: Leda
Nota: Cu siguranta 10/10!
Pret: 34,90.

Citate:
" ,,Nu ma poti atinge'', ii soptesc.
     Mint, e ceea ce nu-i spun.
     El ma poate atinge, e ceea ce n-o sa-i spun niciodata.
     Te rog, atinge-ma, e ceea ce vreau sa-i spun.
     Dar cand oamenii ma ating, se intampla anumite lucruri.
     Lucruri ciudate.
     Lucruri rele.
     Lucruri fatale. "

"Nimeni nu e vreodata suficient de aproape."

" Betonul e rece si mai tare decat de obicei, dar eu prefer aceste temperaturi glaciale umezelii inabusitoare a zilelor de vara. Vara e o plita lenta care aduce toate lucrurile din lume la punctul de fierbere, la cate 1 grad, pe rand. Promite un milion de adjective fericite doar ca sa-ti bage pe nas, drept cina, duhoare si ape menajere. Urasc caldura si mizeria lipicioasa si nadusita pe care o lasa in urma. Urasc plictiseala indiferenta a unui soare mult prea preocupat de el insusi pentru a observa orele infinite pe care le petrecem in prezenta lui. Soarele e o chestie aroganta, care lasa mereu lumea in urma cand se plictiseste de noi.
Luna e o prietena loiala.
Nu pleaca niciodata. E mereu acolo, veghind, neclintita, stiindu-ne in momentele noastre bune si rele, schimbandu-se intotdeauna, asa cum facem si noi. In fiecare zi e o versiune diferita a ei insasi. Uneori slaba si palida, alteori puternica si plina de lumina. Luna intelege ce inseamna sa fii om.
Sovaielnic. Singur. Patruns de imperfectiuni."

"Ma uit spre geamul ingropat in perete. Raze roz si rosii se furiseaza in capere, iar eu stiu ca s-a dat startul unui nou inceput. S-a dat startul aceluiasi sfarsit. O alta zi.
Poate ca azi voi muri.
Poate ca azi va zbura o pasare."

"In inima mea isi fac loc 15.000 de sentimente de neincredere. Sunt tentata de nechibzuinta, tanjind tanjind tanjind, vesnic disperata dupa un lucru pe care nu-l pot avea niciodata."

" Sunt doar novocaina. Sunt amortita, o lume de nefiinta, cu toate simturile si emotiile disparute pentru totdeauna.
  Sunt o soapta care n-a existat niciodata."

" - Viata e un loc sumbru, sopteste el. Uneori, trebui sa inveti sa impusti primul."

" Imaginatia unui om este deseori dezastruoasa cand e lasata de capul ei."

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu