sâmbătă, 4 mai 2013

'' Eve '' - Anna Carey



O fascinantă aventură distopică, petrecută in 2032, la şaisprezece ani după ce un virus mortal a şters aproape întreaga populaţie de pe faţa pământului.

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele - şi soarta cumplită care le aşteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă, Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea... şi inima.
Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria viaţă.


Autor: Anna Carey este autorul trilogiei Eve. Primele două volume sunt disponibile oriunde, iar ce de-al treilea volum va apărea pe 2 aprilie 2013.
Număr pagini: 287.
An apariţie: 2011.
Preţ: 29,90 lei.
Editura: Leda.


My opinion:
Cartea e captivantă, iar cum mie îmi plac foarte mult distopiile, mi-a captat atenţia de la prima pagină. M-a îngrozit faptul că fetele erau despărţite de băieţi, că erau învăţate că aceştia reprezintă tot ce este mai rău pe pământ, dar că singurul bărbat în care se pot încrede este Regele. Ceea ce m-a lăsat perplexă a fost situaţia în care se aflau şi băieţii - condamnaţi să lucreze în lagăre, şi fetele - condamnate să nască, dupa absolvire, în fiecare an copii care, mai apoi, sa fie trimişi în Oraşul de Nisip, la alte familii. Teoretic şi practic, acestea au fost doar nişte modalităţi de a le ucide sufletele şi de a-i transforma într-un fel de oameni robotizaţi, pentru a-i putea controla mai uşor. E înfiorător, mai ales că trăim într-o lume în care oamenii sunt mai interesaţi de televizor, telefon si ce mai e nou în materie de tehnologie, în loc de natură, cărţi şi activităţi care să le solicite intelectul şi să-i bucure spiritual.
Cât despre relaţia dintre Eve şi Caleb, mă bucur că acesta a făcut-o să lase la o parte prejudecăţile care i-au fost impuse în Şcoală şi să vadă realitatea aşa cum e ea. Măcar n-au mai făcut diferenţe între sexe, cum am tot observat de-a lungul cărţii. 
Vă recomand cartea cu mult drag şi spor la citit! * Xoxo *


Nota: 9,5


Citate:
" Fata blondă a îndreptat arma spre Caleb.
- Nu le dăm voie celor de soiul lui aici.
- Soiul lui? am întrebat, trăgându-l pe Caleb spre mine. Dar e rănit. Nu poate să se întoarcă. Te rog!
Faţa fetei era inexpresivă.
- Nu e voie. Îmi pare rău. [ ... ]
Fata cu arma scutura din cap.
- Ştiam că aşa avea să fie, a spus Caleb. Califia a fost întotdeauna doar pentru femei. Te rog, Eve, du-te înăuntru. "

" Lângă ea se afla o altă fată, cu pântecul uriaş, cu vinişoare mov vizibile pe pielea ei subţiată. Apoi, fata a deschis ochii de un verde-închis şi m-a privit pentru un minut, dupa care şi-a dat ochii peste cap. Era Sophia. Sophia, care îşi susţinea acum trei ani discursul de şefă de promoţie, cea care voia să devină doctoriţă. "


S.

3 comentarii:

  1. Frumoasa recenzie. De mult imi doresc si eu sa citesc cartea. ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc :D Eu ţi-o recomand, deoarece chiar merită citită. Aştept să văd pe unde e volumul doi ca să-l citesc şi să-i fac şi recenzie. Mulţumim şi pentru comentariu >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. O colegă a primit cartea cadou. O cheamă Evelina, dar na. Mi-a promis că mi-o împrumută şi nici acum nu am apucat să o ating - dar să o mai citesc!
    Mişto. Mi-ai stârnit curiozitatea cu această recenzie (prima pe care o văd pentru această carte).

    RăspundețiȘtergere