vineri, 4 mai 2012

Seria 'Cercul Secret' - Ritualul de L.J.Smith



Puterea Cercului a ademenit-o acasa...
Fortata sa se mute din insorita Californie in mohoratul orasel New Salem, Cassie tanjeste de la inceput dupa vechea ei viata. Cu timpul, se simte ciudat de legata de un grup de adolescenti care face legea in scoala ei. Initiata de sabatul vrajitoarelor, care stapaneste acolo de secole, este atrasa in Cercul secret si are parte de o aventura naucitoare si terifianta.
Dar atunci cand se indragosteste de misteriosul Adam, Cassie are de facut o alegere dificila: sa foloseasca sau nu fortele intunecate pentru a-si atinge scopul? O singura miscare gresita ar putea insemna sfarsitul!

Titlu: Ritualul
Numar pagini: 284
Autoare: L. J. Smith
Date despre autoare: L.J.Smith este o scriitoare americana, autoarea a peste douazeci si cinci de carti, printre care trei trilogii [ The Secret Circle, The Forbidden Game, Dark Visions], trei serii [The Vampire Diaries, Night World si The Night of the Solstice] si numeroase povestiri.
Seria de mare succes Junalele Vampirilor a fost adaptata pentru televiziune, serialul produs de CW avand premiera la 10 septembrie 2009.
Locuieste in San Francisco Bay Area, din California, insa cel mai bine se simte intr-o casuta langa Point Reyes National Seashore, unde sunt multi copaci, multe animale, multe plaje pe care sa se plimbe si multe locuri prin care sa hoinareasca. O puteti vizita la adresa www.ljanesmith.net

Parerea mea: Odata ce Cassie ajunge sa-l salveze pe Adam, lucrurile se complica. Imediat ce se muta in New Salem, o parte din grupul de adolescenti ii fac zilele amare, insa totul se schimba radical, si ajunge sa faca parte din cerc. M-a atras pentru asta mult, si n-am mai putut lasa cartea din mana. Da, nici pe asta. Pentru ca esti tentat sa aflii ce se intampla mai departe. Toata trilogia am luat-o cu ajutorul revistei Bravo , dar a fost un chin sa astept pentru urmatoarele numere.

Editura: CORINTeens
Nota: 9.50/10
Pret: 39,90

Citate:

"Nu poti fugi de destin. Isi zari nedeslusit mama si bunica indreptandu-se spre usa si le auzi vocile soptite. Totusi, nu putu sa desluseasca o iota pana cand un cuvant suierat ajunse la urechile ei.
-...sacrificiu...
Nu stia sigur care dintre femei il pronuntase, insa ii rasuna intr-una in mine. Chiar si in timp ce o invaluia intunericul, tot il mai auzea. Sacrificiu... sacrificiu... sacrificiu..."


"Chipul ii era neobisnuit: de o frumusete neconventionala, captivanta si fascinanta, cu pometi inailti si gura exprimand hotarare. Mandru si independent si amuzant si sensibil, toate laolalta. "

"-Viata e nedreapta, rosti el."

"O urasc.
Gandul acela era ingrozitor de intens, facand-o sa-si inclesteze pumnii in blana cainelui mare. Era un val de emotie bruta, primara, un sentiment atat de puternic, incat, pe moment, ii alunga suferinta. O ura asasina, rosie ca sangele, navalind din ea spre fata cu parul ca lumina lunii.
Ca lumina soarelui si a lunii, tesute impreuna. Privindu-l acum, cu acea violenta acida clocotind inca in ea, prin mintea lui Cassie aparu fulgerator o alta imagine. Acelasi par incredibil de stralucitor, revarsandu-se peste frana de mana. Imediat dupa ce Diana o salvase de Faye."

 

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu