joi, 3 mai 2012

Seria 'Cronicile Casterilor' - A 16-a Luna de Kami Garcia & Margaret Stohl

Dragoste inca din prima clipa... Inca inainte sa o fi zarit pentru prima data, ea i-a bantuit visele: Lena, fata cea noua de la scoala lui Ethan. Lena, fata cu parul negru si ochi verzi, Lena, cea care locuieste in Ravenwood, vechea plantatie pe care toti cei din Gatlin o ocolesc, toti cu exceptia lui Ethan.
Lena, de care Ethan se va indragosti fara scapare. Dar fata este urmarita de un blestem, pe care ea incearca sa il ascunda cu orice chip. Ea este Caster si la a saisprezecea aniversare va fi revendicata. Atunci se va decide daca ea va apartine luminii sau intunericului...

Titlu: A 16-a Luna
Numar pagini: 505
Autoare: Kami Garcia si Margaret Stohl
Date despre autoare: Kami Garcia este profesoara si organizeaza cercuri de lectura pentru copii si adolescenti. Margaret Stohl a studiat engleza si scrisul cu poetul George MacBeth la University of East Anglia, Norwich. Amandoua locuiesc in Los Angeles, California, cu familiile. A 16-a Luna este romanul lor de debut.
Parerea mea: Cartea asta m-a fermecat de la inceput. Suspansul si emotiile cresc o data cu numarul paginilor citite. Eu nu mai puteam lasa romanul din mana. In plus,este scrisa din perspectiva lui Ethan, ceea ce il face mult mai special.As putea sa-l recitesc la nesfarsit.
Finalul e superb, dar nu o sa va spun mai multe. Va las sa aflati singuri, pentru ca asa o sa aveti parte de acel minunat farmec. Sincer, d-abea astept sa apara si al doilea volum, A 17-a Luna, in romana. 
Editura: Rao
Nota: 10/10
Pret: 43 lei 
Citate: "Este dificil sa eliberezi prostii din lanturile pe care le venereaza."
             "Trei persoane pot tine un secret, doar daca doua din ele au murit."
             "Lasa-l pe cel fara de pacat sa arunce prima piatra."
             "Doar pentru ca o carte nu are un titlu, nu inseamna ca nu are un nume."
             "Puterea insemna ce era intre noi, ceea ce fusese mereu intre noi. Gasindu-ne unul pe celalalt pe Route 9 in ploaie. Cotind pe acelasi drum la bifurcatia din drum. Nu era nevoie de o Incantatie de Legat pentru a ne tine impreuna. Acum ca ei reusisera sa ne separe, eu eram fara puteri. Iar Lena era singura, in noaptea cand avea nevoie de mine cel mai mult."
             "Am luat-o pe Lena de mana. Un curent trecu prin corpul meu, dar de data asta nu fu socul pe care il simtisem in acea noapte in ploaie. Era mai mult o confuzie a simturilor. Ca si cum ai fi lovit de val pe plaja si te-ai baga sub o patura electrica intr-o noapte ploaioasa, toate in acelasi timp. Am lasat senzatia sa ma invaluie."

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu