miercuri, 2 mai 2012

Seria 'Casa Noptii' - Semnul by P.C. Cast & Kristin Cast




Aleasă să fie inițiată în școala de vampiri, Zoey pleacă de acasă și începe o aventură care îi schimbă total viața. Dezamăgită de familie, prieteni, plină de îndoieli și de nesiguranță, adolescenta nu gǎsește înțelegere decât la bunica sa, o descendentǎ a indienilor Cherokee.
La Casa Nopții din Tulsa, Zoey se va confrunta cu o altfel de existență, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calitățile și îi vor desăvârși în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevărați și un loc căruia, în sfârșit, să îi aparțină.

Autor:  P.C. Cast si Kristin Cast
Numar pagini: 288
Pret: 39, 50
Data aparitiei: 29 Octombrie 2009
Date despre autor:  Phyllis Christine Cast, cunoscută sub pseudonimul P.C. Cast, este o scriitoare americană de literatură fantastică și horror, cunoscută pentru seria Casa Nopții pe care a scris-o împreună cu fiica sa, Kristin Cast și pentru romanele din seriile Goddess Summoning și Partholon semnate de ea.

Cariera:
P. C. Cast este cunoscută pentru romanele din seriile Goddess Summoning și Partholon. Primul său roman, Goddess by Mistake, apărut în 2001, a câștigat premiile Prism, Holt Medallion și Laurel Wreath și s-a numărat printre finalistele National Reader's Choice Award; carțile apărute ulterior au câștigat o mulțime de premii.
În anul 2005 a început să scrie alături de fiica sa seria Casa Nopții. Ca urmare a succesului romanelor de ficțiune despre vampiri înregistrat de romanele din seria Amurg ale autoarei Stephenie Meyer, romanele semnate de P.C. Cast și de Kristin Cast s-au bucurat de un succes comercial și de critică crescând iar în luna martie 2009 cea de-a cincea carte din serie, Hunted, a fost numărul unu pe lista bestsellerurilor publicațiilor USA Today și The Wall Street Journal.
Potrivit lui P. C. Cast, ideea romanelor din seria Casa Nopții i-a aparținut agentului său care i-a sugerat subiectul "pensionului vampirilor". Acțiunea se petrece într-o versiune alternativă a orașului Tulsa din Oklahoma, locuit deopotriva de ființe umane și de vampiri. Eroina principală, Zoey Redbird, o fată de 16 ani este "Însemnata" devenind astfel "novice" și se mută în școala Casa Nopții unde își va duce la îndeplinire transformarea.
In luna noiembrie 2008 revista Variety a anunțat că producătorii Michael Birnbaum și Jeremiah S. Chechik au luat în calcul obținerea drepturilor pentru un film bazat pe seria Casa Nopții.
Sursa: wikipedia.

My opinion:
Ador seria. Sunt cartile mele preferate, le-am citit pe toate - mai putin ultimele doua volume care, inca, in Romania nu au aparut, dar sper sa apara in curand. Le-am citit pe toate de doua ori, de fiecare data ascultand si o melodie. Cuprinsul cartii mi se pare foarte original, captivant si usor de citit. E pentru varsta noastra ( am aproape 16 ani ! ) si mereu m-a relaxat. M-a facut sa evadez din lumea asta mult prea monotona si sa-mi imaginez propria mea lume. De obicei, cand ma vedea ca nu ma prea opresc din citit, mama zicea ca sunt nebuna. O exasperam la fiecare sfarsit de saptamana sa-mi dea bani pentru carti. Siiii, coleguta mea de blog, facea la fel. O exasperam cand vedea ca nu stau pe mess, ci ieseam sa citesc ( n-am uitat ! ).
Ca sa n-o mai lungesc atat ca poate devin pisaloaga, enervanta, obsedata si bla. E o carte geniala, o-r-i-g-i-n-a-l-a si cu un limbaj pe care pur si simplu il ador ! Daca vreti sa aflati mai multe cultivati-va si voi si luati si cititi cartea. V-o recomand cu maare drag.

Nota: 10. ( Evident. )

Melodia pe care am citit cartea: Let The Flames Begin by Paramore.

Citate: ''Slava Domnului ca întotdeauna fusesem o pustoaica "rea" si ma pregatisem ca lumea pentru o astfel de situatie. Ma rog, nu-mi trecuse prin cap c-o sa fug de-acasa si o sa ma duc la vampiri atunci când plantasem o cheie de rezerva de la masina sub ghiveciul din fata ferestrei mele. Ma gândisem ca poate vreau sa ma furisez vreodata afara din casa si sa ma duc la Kayla. Sau, daca voiam sa fiu cu adevarat rea, puteam sa ma duc sa ma întâlnesc cu Heath în parc si sa ne giugiulim. Dar între timp Heath se luase de bautura, iar eu începusem sa ma transform în vam pir. Uneori viata e complet  lipsita de sens.''
" Insa tu, Pasare Zoey, Copila mea, poti sa ma strigi dupa numele dupa care ma cunoaste lumea acum, Nyx.
- Nyx, am spus aproape soptit. Zeita-vampir?"

"- Esti matura pentru vârsta ta, Pasare Zoey. Crezi în tine si vei gasi calea. Insa tine minte, întunericul nu înseamna întotdeauna raul, la fel cum lumina nu aduce întotdeauna binele.Apoi zeita Nyx, stravechea întruchipare a Noptii, s-a aplecat si m-a sarutat pe frunte. Si, pentru a treia oara în acea zi, am lesinat."


S.

Un comentariu:

  1. Sincer, mi-a părut rău pentru Heath. Merită şi el ce e mai bun, chiar dacă trage la măsea! :))

    RăspundețiȘtergere